TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Třebíčský deník - zprávy

Z regionu

Třebíčský deník - zprávy Zdroj: Třebíčský deník - zprávy |

V Moravských Budějovicích hledají dalšího městského zahradníka

16. 4. 2024 | Zajímavý vývoj má hledání městského zahradníka v Moravských Budějovicích. Toto druhé největší sídlo na Třebíčsku jej přitom shánělo už před několika týdny s cílem zlepšit ve městě stav zeleně. „Na výběrové řízení se nám tehdy přihlásil jeden pán, který již funguje. Má vysokoškolské vzdělání a může nám věnovat dva dny v týdnu,“ vysvětlil místostarosta Jan Švaříček.

Pokácené stromy budí pozornost. Třebíč se pustila do obnovy zámeckého parku

16. 4. 2024 | Revitalizace zámeckého parku v Třebíči začíná kácením stromů. Místní obyvatelé i turisté sledují změny s nadějí i nostalgií. První etapě obnovy parku předcházel rozsáhlý průzkum. Ten určil, které stromy je nutné porazit.

Meteorologové varují před silným větrem. Na Vysočinu dorazí večer

15. 4. 2024 | Před silným větrem varují meteorologové. Na Vysočině by měl foukat v noci z pondělí na úterý.

Chlapec přebíhal v Třebíč silnici mimo přechod a narazil do auta. Zranil se

15. 4. 2024 | Policisté i zdravotníci vyjížděli v Třebíči k nehodě v Nádražní ulici v Třebíči. Nezletilý chlapec tam přebíhal silnici a srazil se s autem.

Třebíčský zimák nedostal mnohamilionovou dotaci z Národní sportovní agentury

15. 4. 2024 | Mělo to být až čtyřicet milionů korun, zatím ale není nic. Na rozsáhlou rekonstrukci třebíčského zimního stadionu, která vyjde na více než půl miliardy, se počítalo i s příspěvkem z Národní sportovní agentury (NSA). Třebíč u ní však neuspěla. „Ve výzvě, kterou NSA vypsala, město Třebíč dotaci nezískalo,“ potvrdil starosta Pavel Pacal.

Festivalové léto na Třebíčsku: přijedou Tatabojs a Ben Cristovao

15. 4. 2024 | Také letos se fanoušci hudby a zábavy mohou těšit na letní festivaly na Třebíčsku. Tahákem Zámostí budou Tatabojs. Na Polanka festu vystoupí Ben Cristovao a Rybičky 48. Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou zase zahájí Polkatime Jiřího Slavíka.

Teplotní rekordy na Vysočině. V Třebíči i Dukovanech bylo nad třiadvacet stupňů

14. 4. 2024 | Teplotní rekord padl v neděli na šesti měřících stanicích na Vysočině. Nejtepleji bylo v Moravských Budějovicích, a to 23, 8 stupňů Celsia. Rekord z roku 1961 nepadl. Tenkrát naměřili 24, 3 stupně Celsia.

Reklama na zastávce v Třebíči předmětem sporu. Naštvaný cestující zvažuje petici

14. 4. 2024 | Nevhodně umístěná reklama na autobusové zastávce v Třebíči přináší nepříjemnosti cestujícím. Kvůli omezenému výhledu jim autobus již i ujel. Město ale plakát na druhou stranu zastávky přemístit nehodlá. Vše došlo tak daleko, že stěžovatel chce zorganizovat petici za úpravu zastávky.

Jediné na Moravě. Na Zámku Valeč u Třebíče vzniká muzeum psacích strojů

13. 4. 2024 | Neobvyklé muzeum budou moci lidé brzy navštívit na Zámku Valeč. V někdejší sýpce vzniká jediné muzeum psacích strojů na Moravě. Ukáže i unikát, kterých se po celém světě dochovalo jen pět.

Motorkář se u Číměře srazil se srnou. Musel pro něj letět vrtulník

12. 4. 2024 | Nehoda se stala ve čtvrtek večer. Motorkář se u Číměře srazil se zvěří a zranil se. Srna nehodu nepřežila.

V průmyslové zóně v třebíčské Hrotovické ulici začalo v pondělí omezení dopravy

12. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Až do poloviny letošního srpna budou v Hrotovické ulici v Třebíči probíhat výkopové práce. Nejedná se však o hlavní komunikaci vedoucí od Hrotovic směrem do centra Třebíče, nýbrž o odbočku do průmyslové zóny, kde sídlí velké výrobní podniky. „V termínu od patnáctého dubna do patnáctého srpna letošního roku budou v ulici Hrotovická-Průmyslová zóna ve čtyřech etapách probíhat výkopové práce pro umístění teplovodní přípojky,“ vysvětlila radniční mluvčí Irini Martakidisová. ...

Kalinovo „dítě“ Naftali Ďuro Fürst dostal cenu lovce nacistů

12. 4. 2024 | Naftali Ďuro Fürst je jedním s více než devíti set dětí zachráněných třebíčským rodákem Antonínem Kalinou z koncentračního tábora Buchenwald. Obdržel Cenu Simona Wiesenthala.

Řidiči mají podle Bruselu otvírat dveře pravou rukou. Vysočina je v tomto napřed

12. 4. 2024 | /VIDEO/ Otevírání dveří auta může být nebezpečnější, než si myslíte, zvláště pro cyklisty. Evropská komise proto zvažuje zavedení takzvaného holandského chvatu do autoškol, aby předešla nehodám. Nové české testy přitom na tento úkon již pamatují – a to díky Vysočině.

FOTO: Začíná soutěž o nejkrásnější květinovou výzdobu v Třebíči

11. 4. 2024 | /FOTOGALERIE VÍTĚZŮ/ Tradiční soutěž pro pěstitele a milovníky květin v Třebíči začíná. Ti se mohou hlásit do již osmadvacátého ročníku soutěže o nejkrásnější květinovou výzdobu ve městě.

Výjimečný březen na Vysočině. Teploty přesáhly dlouhodobý průměr

11. 4. 2024 | Jako mimořádně teplý ohodnotili meteorologové letošní březen na Vysočině. „Průměrná měsíční teplota vzduchu v kraji dosáhla na šest a půl stupně celsia, což je o 3,8 stupně vyšší než normál z let 1991 až 2020,“ ohlásili pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu.

VIDEO: Mizející lavice, prázdnota pod vipkou. Třebíčský zimák už se vyklízí

11. 4. 2024 | Pro mnoho fanoušků by to byl asi smutný pohled plný nostalgie. Třebíčský zimní stadion už se začíná vyprazdňovat, množství vybavení již zcela zmizelo. Například prostor pod „vipkou“, tedy prostorami pro partnery klubu, už přišel dokonce i o své stěny. „Předání staveniště se uskutečnilo minulý týden. Tyto demontáže jsou tedy již součástí stavebních prací,“ vysvětlila mluvčí města Irini Martakidisová. ...

Rekord v Jaderné elektrárně Dukovany: energetici dosáhli nejvyššího výkonu

11. 4. 2024 | Nový rekord ohlásili v Jaderné elektrárně Dukovany. Energetici tam ve středu večer dosáhli historicky nejvyššího výkonu na třetím bloku. „Dosáhl tepelného výkon 1475 MWt, což je o 2,3 procenta víc než doposud a při optimálních klimatických podmínkách odpovídá výkonu 511 Mwe,“ informoval mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

VIDEO: Výcvik na amerických Viperech jede na letišti u Náměště naplno

11. 4. 2024 | „Výcvik jede na plný pecky!“ napsali vojáci z 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou na sociální síti. Měli tím namysli výcvik na nových vrtulnících AH-1Z Viper.

FOTO: Parašutisty připomíná lipová alej. Vysázeli ji na Třebíčsku

10. 4. 2024 | Památku československých vojáků-parašutistů, kteří plnili za války úkoly na území protektorátu, připomíná lipová alej čítající přes čtyři desítky stromů.

Sbohem kostky. Z Václavského náměstí v Třebíči začala mizet typická dlažba

10. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ S rekonstrukcí Václavského náměstí v Třebíči, která začala v pondělí osmého dubna, zároveň přišel konec jedné dlouhé éry. Bagr se zakousl do letité dlažby z kostek, která byla pro náměstí téměř ikonická. A to nejen na pohled, ale i na poslech. Při jízdě autem se touto menší plochou na jihu města totiž linul charakteristický hučivý zvuk.



Zpravodajství TřebíčDnes.cz

Jihlavská nemocnice využívá nové anesteziologické přístroje

Jihlavská nemocnice provedla významnou modernizaci svých operačních sálů. Celkem šest operačních sálů bylo vybaveno novými anesteziologickými přístroji, které jsou nezbytné pro každou operaci. Tyto přístroje umožňují bezpečnou aplikaci inhalačních ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...

Písek ze Sahary zasáhl Česko. Meteorologové vyhlásili smogovou situaci

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu vyhlásil smogovou situaci pro Jihočeský kraj a Vysočinu, a později i pro Moravskoslezský kraj a Brno. ...

Úspěch protidrogové operace na Jihlavsku: Distributoři pervitinu skončili ve vazbě

Jihlavští kriminalisté dopadli dva muže, kteří distribuovali dalším lidem pervitin. Muži jsou příbuzní, minulý týden tak policisté při zákroku ukončil ...

Fiala jednal se starosty obcí a měst v okolí Dukovan o možných dopadech výstavby nových bloků

Předseda vlády Petr Fiala navštívil v pondělí 25. března 2024 jadernou elektrárnu Dukovany, kde s vedením společnosti ČEZ jednal o výstavbě nových jad ...



Úterý 16.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes