TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina |

Jako Vlastníci. V každém větším domě je někdo problémový, říká správce

16. 4. 2024 | Opravy, nefunkční zámek, ale i třeba únik plynu řeší jednatel společnosti Český správce Libor Varhaník. Před 16 lety sám v novém bytě řešil problémy a tehdejší správce jim příliš nerozuměl. A tak se sám stal správcem. Později ho napadlo se tím živit. Dnes jeho firma spravuje přes dvacet domů, zejména v Jihlavě.

Studenti chtějí oživit žďárský park, v němž se konají pašije. Přibýt má hrad

16. 4. 2024 | Rozlehlé trávníky protkané pěšinami, keře a stromy, pár laviček a odpadkových košů. Tak vypadá velký park u řeky Sázavy na kraji sídliště Libušín ve Žďáře nad Sázavou. Přírodní areál je i přes svoji pouze základní vybavenost častým místem vycházek. Studenti místního gymnázia nyní usilují o to, aby tento areál více ožil.

Cyklisté a pěší uniknou ruchu, Pelhřimov otevřel svou nejdelší cyklostezku

16. 4. 2024 | Milovníci cyklodopravy i pěší chůze, kteří se chtějí vyhnout frekventovaným silnicím, se v Pelhřimově dočkali otevření nové cyklotrasy. Tato historicky nejdelší stezka pro chodce a cyklisty, jež ve městě prozatím vznikla, vede jižním směrem a je dlouhá přes tři kilometry. Spojuje Pelhřimov s Pavlovem.

Po dalším výprasku mění Zbrojovka trenéra, na lavičku půjde i Psotka

15. 4. 2024 | Čtvrtá porážka v řadě, celkově sedm zápasů bez výhry a pád do bojů o udržení ve druhé fotbalové lize. Bídné výsledky neustál ve Zbrojovce Brno trenér Tomáš Polách. Den po nedělním výprasku 1:4 ve Varnsdorfu ho vedení klubu odvolalo, před středečním existenčním duelem proti Jihlavě převzali ex-ligový tým trenéři z vlastní zálohy Lukáš Kříž a Marek Zúbek. Na lavičce je doplní i manažer Zdeněk Psotka. ...

Čelní srážka s kamionem pick-up sešrotovala, jeho řidič se vážně zranil

15. 4. 2024 | Hlavní silniční tah mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem v pondělí odpoledne uzavřela vážná dopravní nehoda. U Zvonějova se srazilo osobní auto s kamionem. Řidič pick-upu byl s vážným zraněním převezen do nemocnice v Brně. Na objížďkách se tvořily dlouhé kolony.

U Jihlavy vznikla farmářská samoobsluha. Platí se do kasičky či QR kódem

15. 4. 2024 | Netradiční Samoobslužný krámek je novinkou v Hybrálci u Jihlavy. Od léta do podzimu v dřevěném obchůdku, který se nachází na čísle popisném 166, zájemci pořídí zeleninu, ovoce, květiny, bylinné výrobky, domácí vajíčka, zavařeniny, mošt nebo fermentovanou zeleninu. Vše je od místních farmářů.

S péčí o podmáčené louky v chráněné oblasti Havranka pomáhají ovce i poníci

15. 4. 2024 | Mezi chráněná území, kde se o rostlinstvo úspěšně starají kromě lidí také zvířecí pomocníci, se zařadila i přírodní rezervace Havranka. Pastva stáda ovcí na podmáčených loukách mezi Vepříkovem a Kámenem na Havlíčkobrodsku tam začala již minulý rok. A jelikož se osvědčila, letos zvířat v přírodně ještě přibylo.

Už i Pelhřimov má svou magnetickou rezonanci. Vyšetří mozek, páteř či klouby

15. 4. 2024 | Poslední z pěti nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina má svou magnetickou rezonanci. Právě tento diagnostický přístroj zatím v pelhřimovské nemocnici chyběl. Lidé museli na vyšetření cestovat do jiných zařízení, například v Jihlavě, Praze nebo v Jindřichově Hradci. Běžný provoz zahájil v pátek.

Na D1 u Větrného Jeníkova havarovalo slovenské auto, policisté hledají svědky

14. 4. 2024 | Vážná nehoda zkomplikovala v neděli ráno provoz na D1 u Větrného Jeníkova. Havárie, kvůli které musela být dopravní tepna na 104. kilometru ve směru na Brno na dvě hodiny uzavřena, si vyžádala dvě zranění. Policisté hledají jak svědky samotné události, tak i lidi, již si předtím všimli případného podezřelého chování posádky

Chilli má víc vitaminů než třeba pomeranč, říká pěstitel pálivých papriček

14. 4. 2024 | Pěstování chilli papriček a jejich zpracování zabere Tomáši Peterovi z Jakubova u Moravských Budějovic dvanáct měsíců v roce. Koníček se mu postupem času stal prací na plný úvazek. Pálivé papriky prorůstají životem celé rodiny. S péčí o sazenice pomáhají starší děti, které pálivé výrobky s oblibou i konzumují.

Inspirací pro novou knihu byl spisovateli úlovek z rybářských závodů

13. 4. 2024 | Co rok, to nová kniha. Této strategie se nyní snaží držet spisovatel Jan Opatřil, úspěšný autor převážně dětských titulů, které malým čtenářům zábavnou formou přibližují podivuhodný svět ryb.

Brzy vstávej, brzy lehej... Muzeum vystavuje vyšívané nástěnné kuchařky

12. 4. 2024 | Kuchyně mnohých prababiček zdobily vyšívané obrazy s poučným veršíkem. Hospodyňka pořádná o dvanácté oběd má nebo Brzy vstávej, brzy lehej, na cizí pomoc nespoléhej. Říká se jim nástěnné kuchařky. A právě jim se věnuje nová expozice v třebíčském Muzeu Vysočiny, která rozhodně není jen pro staromilce.

Schválně narazil do auta před sebou a tlačil ho do příkopu, řidiči hrozí 10 let

12. 4. 2024 | Jako smyslů zbavený se na silnici na Jihlavsku choval čtyřiapadesátiletý řidič. Úmyslně totiž narazil do auta jedoucím před ním a odtlačil ho až do příkopu. Jeho šoféra při tom zranil, pak z místa ujel. Po dopadení putoval do vazby. I proto, že měl ještě rok platný zákaz řízení.

Poprvé od války se u zámku v Náměšti nad Oslavou vysadí stromy

12. 4. 2024 | Zámecký park v Náměšti nad Oslavou, jehož historie se datuje do první poloviny 18. století, bude zveleben. Čeká ho výsadba nových dřevin, odborné ošetření těch stávajících i vznik nových cest.

Na objízdné trasy musí i autobusy MHD, Třebíčští opravují klíčový most

12. 4. 2024 | Hlavní cesta do ráje v Třebíči prochází opravou. Tou je myšlen most v ulici Marie Majerové, který překlenuje Třebíčany oblíbené romantické Týnské údolí s rybníčky a geoparkem. Pohled do údolí pak i turistům poopraví pohled na tuto část města, jevící se na povrchu jako velké šedé sídliště.

Zranění ptáci čekají na voliéru v pořadníku, záchranná stanice se rozšíří

11. 4. 2024 | O rekordně nejvyšší počet zraněných, nemocných nebo handicapovaných zvířat a bezmocných mláďat se v loňském roce postarali pracovníci záchranné stanice v Pavlově u Ledče nad Sázavou. Zachráněných zvířat bylo dokonce tolik, že už takový počet překračuje kapacitu stanice. Dojde proto k jejímu rozšíření.

Brod stanoví poplatek za odpad podle velikosti popelnice. Více třiďte, žádá

11. 4. 2024 | Revoluční změnu v poplatcích za svoz a uložení komunálního odpadu chystají v Havlíčkově Brodě. Od příštího roku už se nebude platit za osobu s trvalým bydlištěm, ale za nemovitost. Výše poplatku se bude odvíjet od velikosti popelnice či kontejneru. Nová pravidla schválili zastupitelé města.

Průvodce už se nesmí zapovídat, ledečský hrad stanovil pevné časy prohlídek

11. 4. 2024 | První dny provozu v nové turistické sezoně má za sebou hrad v Ledči nad Sázavou. Majestátní památka tyčící se na skále nad řekou do ní vstoupila s jednou velkou novinkou. Letos poprvé správa hradu stanovila pevné časy prohlídek. Tři prohlídkové okruhy zůstávají stejné jako v loňském roce.

Houby rostou dříve, někde i ty vzácné. Lidé našli smrže, kačenky i kováře

10. 4. 2024 | Letošní brzký nástup teplého počasí popohnal na povrch i první jarní houby. Na Vysočině se dokonce objevily druhy, které v kraji nejsou běžné. Patří mezi ně například smrže. Hned několik jeho exemplářů – konkrétně smrže kuželovitého – objevil nálezce Jaroslav Novotný ve Lhotce na Žďársku.

Hokejisté se těší na halu. A my dostaneme drobné, zlobí se jihlavští sportovci

10. 4. 2024 | Je to nutnost, volají jedni. Zbytečně drahé, oponují druzí. Horácká multifunkční aréna, která roste kousek od centra Jihlavy za dvě miliardy korun, má svoje fanoušky i odpůrce mezi politiky i veřejností. A to od úplného začátku. Nejednotným pohledem se však na její výstavbu dívají i jihlavští sportovci.



Zpravodajství TřebíčDnes.cz

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kybernetické bezpečnosti. Jeho vedoucím je kmenový zaměstnanec úřadu a odborník na informační bezpečnost ...

Jihlavská nemocnice využívá nové anesteziologické přístroje

Jihlavská nemocnice provedla významnou modernizaci svých operačních sálů. Celkem šest operačních sálů bylo vybaveno novými anesteziologickými přístroj ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...

Písek ze Sahary zasáhl Česko. Meteorologové vyhlásili smogovou situaci

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu vyhlásil smogovou situaci pro Jihočeský kraj a Vysočinu, a později i pro Moravskoslezský kraj a Brno. ...

Úspěch protidrogové operace na Jihlavsku: Distributoři pervitinu skončili ve vazbě

Jihlavští kriminalisté dopadli dva muže, kteří distribuovali dalším lidem pervitin. Muži jsou příbuzní, minulý týden tak policisté při zákroku ukončil ...



Úterý 16.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes