TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Vánoční výstava betlémů v Třebíči

Kdy:
Čtvrtek 19.11.2015 od 17:00 hod až 17.01.2016
Kde:
Zámecká konírna, Třebíč
Pořadatel:
Sdílet:

Muzeum Vysočiny Třebíč připravilo tradiční předvánoční výstavu betlémů z Třebíče, Jihlavy a Příbrami. Její vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 19. listopadu 2015 v 17 hodin, přístupná bude v zámecké konírně až do 17. ledna 2016.
"Ústředním bodem výstavy budou tři velké stavěcí betlémy třebíčských autorů ze svých sbírek o celkové délce téměř jedenácti metrů. Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout malovaný papírový betlém Adolfa Jelínka, Antonína Tribla a Jindřicha Strniště, které byly do roku 2010 součástí stálé expozice betlémů na třebíčském zámku," popisuje Marie Kružíková, radní Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu. Betlémy doplní další exponáty zapůjčené z Muzea Vysočiny Jihlava a Hornického muzea v Příbrami. Součástí výstavy bude dětský koutek. Na čtvrteční vernisáži vystoupí dětský pěvecký soubor Slunko z Třebíče se zpěvem vánočních koled a písní.

K výstavě betlémů chystá Muzeum Vysočiny Třebíč také vánoční program pro mateřské a základní školy, ve kterém malým návštěvníkům představí, jak slaví Vánoce ve Velké Británii, Severní a jižní Americe, Africe, Asii Skandinávii a ostatních evropských zemích. Chybět nebude ani tradiční vánoční stromeček, Ježíšek a třebíčské betlémy.

Doprovodný program výstavy nabídne v neděli 20. prosince vánoční dílničky. Návštěvníci si budou moci odnést rukodělný výrobek, který si sami vytvoří. Dílničky budou otevřeny od 15 do 18 hodin. Čas mezi svátky si pak návštěvníci mohou zpříjemnit na dílničkách v pondělí 28. prosince od 10:00 do 13:00.

Vstupné: 50,- / 25,- Kč

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



39,799928665161