TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy
PANDEMIE COVID-19 ONLINE
Zdroj: MZ ČR 29.03.2024 [e]
Nové připady:
14
Ukončená očkování:
6 982 237
Hospitalizovaných:
12
Vyléčení:
4 715 285
Aktivní případy:
286
Úmrtí celkem:
43 518

Krizový štáb Kraje Vysočina je opět aktivní

24.09.2020
Systém testování na výskyt COVID je nyní nejen na Vysočině zahlcen požadavky na testování stovek školáků, kteří byli označeni jako vytrasované kontakty. Tuto skutečnost dnes řešil hejtman Kraje Vysočina prostřednictvím videokonference s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou. Současné platné algoritmy testování počítají s povinností testování na covid všech osob po skončení karantény.
Ilustrační snímek | Foto: Armáda ČR
"Testování mladistvých, kteří po celou dobu karantény nejeví žádné příznaky nemoci, je nesmírně zatěžující prvek systému. Vedu jednání a za Vysočinu jsem navrhl centrálním orgánům ke zvážení, aby karanténa mohla v případě bezpříznakového průběhu končit bez testu, podobnou praxi sledujeme v zahraničí. Tím by se zajistilo, že se např. nebude prodlužovat absence dětí ve školách, není bohužel výjimkou, že žáci nyní musí na druhé testování čekat doma až 20 dní. Přijetím tohoto opatření by se velice odlehčilo odběrovým stanům. Rozhodnutí centrálních orgánů v této věci budeme respektovat," uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek po jednání Krizového štábu Kraje Vysočina.

- Žádný z vysočinských okresů nyní nevykazuje známky komunitního přenosu COVID. Podle informací krajské hygienické stanice jsou zatím v rámci stanovených limitů dohledávány zdroje nákazy. Nyní není na území Kraje Vysočina evidováno žádné nové ohnisko nákazy.

- Každý pátek dopoledne bude vyhodnocován pohyb položek ochranného materiálu ve strategických zásobách přímo ve skladech Kraje Vysočina Zásoby musí být neustále doplňovány.

- Vedení Krajského úřadu Kraje Vysočina ve spolupráci s Armádou a městy finišují s přípravou drive-in hlasování. Aktivována je asistence Krajského ředitelství kraje Vysočina. Jejich pomoc bude třeba především v Pelhřimově, kde není možné vyžádat asistenci městské policie. Na každém ze stanovišť budou místo jednoho hned dva volební stany, tím se zvyšuje prostupnost. Místo pěti volebních komisí nyní krajský úřad aktivovat komisí deset.

- Odběrová místa zřízená nemocnicemi Kraje Vysočina jsou denně schopna odebrat až 1000 vzorků, kapacita laboratoří je k dnešnímu dni cca 650 vzorků. Kraj Vysočina je nyní v jednání s pražskými fakultními nemocnicemi o možnosti využití jejich laboratoří. Definují se podmínky spolupráce, řeší se nákup inaktivačních médií. Situaci nyní komplikují dlouhé dodací doby tohoto nového média. Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek upozornil na fakt, že pokud budou počty nakažených růst s tím, že poroste i počet nutně hospitalizovaných, mohlo by se to odrazit na rozsahu plánované odložitelné péče krajských nemocnic.

- Všech pět krajských nemocnic je připraveno na péči o pacienty covid pozitivní.

- Hejtman Kraje Vysočina dnes osobně poděkoval velení Armády ČR za jejich pomoc při zajištění provozuschopnosti Domova pro seniory Humpolec.

- Mobilní odběrová skupina Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina bude dle pokynů krajských hygieniků fungovat i během pondělního svátku.

- Kraj Vysočina umožnil prostřednictvím krajské Nemocnice Jihlava a Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina proškolení odběrových sester i zařízením, která nezřizuje. V příštím týdnu už bude většina sociálních zařízení na Vysočině schopna provádět odběry na COVID vlastními silami.

Zdroj: Kraj Vysočina
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Související:

Další články z rubriky Zprávy

Fiala jednal se starosty obcí a měst v okolí Dukovan o možných dopadech výstavby nových bloků

Předseda vlády Petr Fiala navštívil v pondělí 25. března 2024 jadernou elektrárnu Dukovany, kde s vedením společnosti ČEZ jednal o výstavbě nových jaderných bloků a přípravě stavby horkovodu z Dukovan do Brna. Zástupci Tepláren Brno a společnosti ...

Na trati mezi Novým Městem na Moravě a Tišnovem nahradí vlaky dočasně autobusová doprava

Na trati Nové Město na Moravě - Tišnov dochází k poškození jízdních ploch motorových vozů. České dráhy jsou v kontaktu se Správou železnic a společně ...

Kraj Vysočina spustil veřejnou zakázku na obchvat Brtnice

Kraj Vysočina spustil veřejnou zakázku na dodavatele obchvatu Brtnice na silnici II/405. Stejně jako východní část obchvatu Jihlavy je stavba klíčová ...

Rekonstrukce mostu přes Týnské údolí začne v polovině března

TŘEBÍČ - Od 15. března do konce října letošního roku bude probíhat oprava mostu v ulici M. Majerové, přes Týnské údolí. Součástí stavby bude kromě opr ...

V KD Jeřišno proběhne 1. ročník celorepublikové taneční soutěže pro děti z dětských domovů

V kulturním domě v obci Jeřišno se uskuteční první ročník taneční soutěže pro děti z dětských domovů. Novoveská pirueta se bude konat první jarní den ...





Pátek 29.3.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes