TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Budoucí zaměstnanci získávají v Dukovanech díky stážím pracovní zkušenosti ještě před svým nástupem

01.08.2022
Šestice studentů strávila několik měsíců na stáži přímo v Jaderné elektrárně Dukovany. V rámci spolupráce zaměstnanců Skupiny ČEZ s vysokoškolskými studenty získávají účastnící těchto stáží cenné zkušenosti o samotné práci i daném pracovním místě ještě před uzavřením pracovního poměru a nástupem do elektrárny. Díky tomu budoucí zaměstnanci znají velmi přesně nejen samotnou pracovní náplň, ale také pracovní prostředí a kolektiv.
Ilustrační snímek | Foto: ČEZ
Program, pod kterým se tato spolupráce skrývá, nese název ČEZ Experience. Jedná se o několikaměsíční stáž, během které studenti dochází do firmy, aby získali praktické zkušenosti z oboru. Cílem stáží je nejen umožnit studentům praxi, ale v ideálním případě získat i šikovné a motivované nové zaměstnance.

Během této stáže studenti velmi často pracují na konkrétních úkolech daného útvaru, se kterým vypomáhají. Termín a četnost docházení je individuální podle možností uchazeče a dohody s vedoucím pracovníkem.

V Dukovanech letos před prázdninami tímto způsobem načerpávalo zkušenosti hned šest studentů z VUT Brno, fakulty elektro, chemické a strojní, kteří obsadili všech pět vypsaných míst. Z části to byli studenti, kteří již dříve absolvovali stáž Letní univerzita a chtěli ve spolupráci s elektrárnou pokračovat.

"Uvítal jsem možnost spolupráce se stážistou, který byl ochotný a schopný sestavit několik dílčích a samostatných evidencí do jednoho systému, tak aby ho bylo možné podrobněji sledovat a koordinovat," říká o stáži studenta Lukáše Pčolára ze Znojma vedoucí skupiny Komponentoví inženýři - tlakové nádoby Jiří Tranda a dodává "Rád bych s ním dále spolupracoval. Práce s Lukášem byla velmi dobrá, má zájem o danou problematiku i o elektrárnu jako celek."

A jak viděl stáž ČEZ Experience student Lukáš? "Možnost podílet se na jakémkoliv projektu na primárním okruhu je něco úžasného! Určitě bych rád navázal další spolupráci, nejlépe v oblasti materiálů a technologií na primárním okruhu nebo podobného zaměření," prozradil Lukáš své plány do budoucna.

Studenti za odvedenou výpomoc nedostávají žádné finanční prostředky. Odměnou jim je získaná praxe a také odborné návštěvy provozu elektrárny. V červnu se všichni studenti společně podívali až k reaktoru, což byl pro mnohé z nich největší zážitek.

Polovina stážistů využila ČEZ Experience více jak na 100 %. Někteří budou pokračovat ve spolupráci v rámci částečného úvazku a jeden student se od září stane řádným zaměstnancem Jaderné elektrárny Dukovany. Stáže probíhají v průběhu celého roku a vždy záleží na konkrétní domluvě studenta se zástupcem elektrárny. Stáže ve Skupině ČEZ probíhají od roku 2018 a účastnilo se jich na tři desítky uchazečů.

Další informace jsou i na stránkách www.kdejinde.cz ČEZ Experience - stáž pro studenty a studentky VŠ | ...kde jinde. (jobs.cz)

Zdroj: ČEZ
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého světa už třicet let. Právě tak dlouho je unikátní památka architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichla na ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...

Jihlavská nemocnice využívá nové anesteziologické přístroje

Jihlavská nemocnice provedla významnou modernizaci svých operačních sálů. Celkem šest operačních sálů bylo vybaveno novými anesteziologickými přístroj ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...

Písek ze Sahary zasáhl Česko. Meteorologové vyhlásili smogovou situaci

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu vyhlásil smogovou situaci pro Jihočeský kraj a Vysočinu, a později i pro Moravskoslezský kraj a Brno. ...





Čtvrtek 18.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes