TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Projektová kancelář Kraje Vysočina už tři roky pomáhá získávat rozvojové dotace

15.01.2019
Projektová kancelář Kraje Vysočina, příspěvková organizace, vstoupila od ledna do čtvrtého roku své existence. Jednou z jejich hlavních náplní je pomáhat svému zřizovateli, Kraji Vysočina, a dalším příspěvkovým organizacím kraje získávat prostředky z evropských a národních dotačních titulů na rozvoj celého regionu. V případě úspěšně získaných dotací také řídit pokud možno bezproblémovou realizaci a s ní spojenou administraci projektů.
Ilustrační snímek | Foto: pkvysocina.cz
K 31. 12. 2018 byla úspěšně ukončena realizace velkého počtu projektů z oblasti školství. Střední školy z celé Vysočiny získaly v rámci výzvy zaměřené na výstavbu a modernizaci infrastruktury a také nákup potřebného vybavení finanční prostředky v celkové výši přes 300 milionů korun. Cílem bylo podpořit na školách zejména výuku přírodních věd a cizích jazyků, technické a řemeslné obory i práci s digitálními technologiemi.

Výsledkem je například pořízení moderních center obnovitelných zdrojů energie za cca 26 milionů korun na třech stavebních a technických školách v kraji, kde se studenti mohou seznámit s nejnovějšími technologiemi v tomto oboru a jejich použití v praxi si mohou sami vyzkoušet.

V Havlíčkově Brodě byla zrealizována přístavba budovy pro praktickou výuku v areálu SPŠ stavební za přibližně 26 milionu korun, což umožnilo otevření nových učňovských oborů v rámci školy.

V areálu Střední průmyslové školy Třebíč byl postaven jeden nový pavilon a jeden zrekonstruován, což umožnilo přesunout část výuky z ulice Demlova a centralizovat ji do areálu Manželů Curieových. Celková investovaná částka včetně vybavení je asi 192 milionů korun.

Dotace přispěla také k výraznému posunu v kvalitě výuky zemědělských oborů na České zemědělské akademii v Humpolci tím, že v areálu Školního statku v Humpolci byly pořízeny nové prostory pro odbornou praxi za cca 60 milionů korun. Součástí je nová budova a technologie pro chov prasat, nová hala pro uskladnění moderních zemědělských strojů a nové zázemí pro výuku.

Výše uvedené jsou jen příklady největších investic, ale Projektová kancelář pomáhala s administrací dalších 10 méně finančně náročných projektů v rámci této výzvy zaměřené na infrastrukturu středních škol.

"Také jsme dosáhli maxima dotací na šest projektů nemocnic, které se týkají nákupu nových zdravotnických přístrojů a vybavení. Na konci roku 2018 byl úspěšně dokončen projekt Nemocnice Pelhřimov, kde byly z dotace pořízeny přístroje za téměř 92 milionů korun. Jednalo se například o nákup nového CT, pěti RTG přístrojů, laparoskopických věží, monitorů vitálních funkcí atd.," přiblížila ředitelka Projektové kanceláře Kraje Vysočina Erika Šteflová a dodává: "Zbývajících pět projektů nemocnic za dalších 370 milionů korun bude ukončeno během první poloviny roku 2019, v rámci kterých budou mimo jiné pořízeny dvě nové magnetické rezonance."

Projektová kancelář, příspěvková organizace, se podílí i na zpracování a administraci projektů na financování a zkvalitnění sociálních služeb v Kraji Vysočina a spolupracuje se zaměstnanci Kraje Vysočina a zástupci poskytovatelů sociálních služeb na evaluačních zprávách požadovaných poskytovateli dotací.

"Za skvělou spolupráci jsme velice vděční všem zaměstnancům Kraje Vysočina a příspěvkových organizací," uzavřela Erika Šteflová, ředitelka Projektové kanceláře Kraje Vysočina.

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Primárním cílem je využití potenciálu Kraje Vysočina a přilákání filmových štábů do regionu, s čímž ...

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl výkon 513 MW, poprvé v historii

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku - špičkově až 513 MWe. Právě třetí výrobní blok ze čtyř duk ...

Kraj Vysočina začal s výstavbou Společného depozitáře v Pelhřimově

Velká část cenných archeologických nálezů a historických artefaktů z Vysočiny bude v budoucnu uložena na jednom místě, ve Společném depozitáři v Pelhř ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...





Čtvrtek 25.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes