TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Bezpečnou nemocnicí je letos Nemocnice Třinec. Jeden z dalších titulů zůstává na Vysočině

08.02.2019
JIHLAVA - V letošním už 11. ročníku soutěže Bezpečná nemocnice zabodovala u odborné poroty se svým projektem zaměřeným na profesionální paliativní péči Nemocnice Třinec. Druhé místo zůstává na Vysočině a patří krajské Nemocnici Třebíč, třetí místo získal projekt Krajské nemocnice Liberec. Tato tři zdravotnická zařízení se budou v následujícím roce pyšnit přiděleným přívlastkem "bezpečná". Soutěž Bezpečná nemocnice vyhlašuje Kraj Vysočina a partneři. V letošním roce porota posuzovala 21 zaslaných projektů. Výsledky byly vyhlášeny v Horáckém divadle Jihlava 7. února 2019 v rámci Konference Dny bezpečí.
Bezpečná nemocnice - 1. místo Nemocnice Třinec | Foto: Kraj Vysočina
Projekty přihlášené do soutěže Bezpečná nemocnice nabízí analýzu stávajícího stavu bezpečí zdravotní péče v konkrétním zdravotnickém zařízení, zdůvodnění vážnosti problému řešeného projektem, popis řešení a vyhodnocení účinnosti řešení. Komise se zaměřuje mimo jiné také na možné využití zkušeností vyplývajících z projektu v jiných zdravotnických zařízeních včetně případné specifikace typů zařízení, kde lze projekt aplikovat. Tématem letošního ročníku bylo bezpečí a kvalita ve zdravotnictví s dovětkem: Jak čelit aktuálním problémům a výzvám. "Moderní medicína a moderní zdravotnictví přináší kromě obrovského množství nových klinických poznatků, nových léků i moderních technologií také řadu nových rizik, jak pro pacienty, tak pro zdravotníky, potřebu řešení nových situací, na které musí umět zdravotníci a další lidé v nemocnicích adekvátně reagovat. Právě výběrem tématu reagujeme na neustálou potřebu sdílení příkladů dobré praxe," uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Ten spolu s náměstkyní ministra zdravotnictví Alenou Šteflovou předal oceněným nemocnicím symbol soutěže.

Výsledky 11. ročníku soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina s názvem Bezpečná nemocnice, Jihlava, 7. února 2019:

1. místo Nemocnice Třinec, příspěvková organizace, projekt "Paliativní péče v nemocnici"
Zavedením projektu do praxe chce vedení Nemocnice Třinec změnit obecnou paliativní péči na specializovanou paliativní péči, což je aktivní interdisciplinární péče poskytovaná pacientům a jejich rodinám týmem odborníků, kteří jsou v otázkách paliativní péče speciálně vzděláni a disponují potřebnými zkušenostmi. Poskytování paliativní péče je hlavní pracovní náplní tohoto týmu.

2. místo Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace, projekt "Edukace zaměstnanců Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace, v hygienické dezinfekci rukou pomocí UV lampy"
Projekt "Edukace zaměstnanců Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace, v hygienické dezinfekci rukou pomocí UV lampy" vštěpuje zaměstnancům nenásilnou formou, že hygiena rukou je základní, nejlevnější a nejúčinnější způsob prevence nemocí spojených se zdravotní péčí a antimikrobiální rezistence.

3. místo Krajská nemocnice Liberec, a.s., "Projekt "Naše sestra"
Projekt k vytvoření nové ošetřovatelské dokumentace vznikl z důvodu navýšení administrativní zátěže zdravotníků v posledních letech spojeného s nedostatkem středního nelékařského personálu. V ošetřovatelské dokumentaci jsme se potýkali s velkým počtem různých formulářů se spoustou předdefinovaných ošetřovatelských diagnóz, které nebyly příliš srozumitelné. Výtěžnost těchto dat byla také mizivá. V rámci projektu vznikl zcela nový koncept ošetřovatelské dokumentace, která je podpořen jasnými interními předpisy. Dochází tak k provázanosti celého ošetřovatelského procesu s vedením zdravotnické dokumentace, přičemž jsou nastavena stručná pravidla, podle kterých je tento proces v KNL realizován.

4. místo Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace, projekt "PRŮVODCE NEMOCNICÍ PODPORA PRO PACIENTY A KLIENTY NEMOCNICE"

5. místo Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, projekt "Zefektivnění procesu bezpečné medikace, přípravy a podávání cytostatik a biologické léčby cestou nové softwarové podpory"

Soutěž Bezpečná nemocnice je součástí celostátní odborné konference Dny bezpečí zaměřené na oblast zdravotnictví a směřované k problematice kvality a bezpečí v rámci poskytované zdravotní péče.

Partnerem soutěže Bezpečná Vysočina jsou už tradičně společnost Johnson & Johnson, s.r.o., Spojená akreditační komise, o.p.s., Project HOPE-Česká republika, o.p.s. a Česká asociace sester, o.s.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Fiala jednal se starosty obcí a měst v okolí Dukovan o možných dopadech výstavby nových bloků

Předseda vlády Petr Fiala navštívil v pondělí 25. března 2024 jadernou elektrárnu Dukovany, kde s vedením společnosti ČEZ jednal o výstavbě nových jaderných bloků a přípravě stavby horkovodu z Dukovan do Brna. Zástupci Tepláren Brno a společnosti ...

Na trati mezi Novým Městem na Moravě a Tišnovem nahradí vlaky dočasně autobusová doprava

Na trati Nové Město na Moravě - Tišnov dochází k poškození jízdních ploch motorových vozů. České dráhy jsou v kontaktu se Správou železnic a společně ...

Kraj Vysočina spustil veřejnou zakázku na obchvat Brtnice

Kraj Vysočina spustil veřejnou zakázku na dodavatele obchvatu Brtnice na silnici II/405. Stejně jako východní část obchvatu Jihlavy je stavba klíčová ...

Rekonstrukce mostu přes Týnské údolí začne v polovině března

TŘEBÍČ - Od 15. března do konce října letošního roku bude probíhat oprava mostu v ulici M. Majerové, přes Týnské údolí. Součástí stavby bude kromě opr ...

V KD Jeřišno proběhne 1. ročník celorepublikové taneční soutěže pro děti z dětských domovů

V kulturním domě v obci Jeřišno se uskuteční první ročník taneční soutěže pro děti z dětských domovů. Novoveská pirueta se bude konat první jarní den ...





Čtvrtek 28.3.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes