TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Stanislav Zorman - Dřevěné plastiky, naturbláže

Kdy:
Středa 07.05.2014 od 10:00 hod
Kde:
Výstavní síň předzámčí, Třebíč
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

Vernisáž výstavy uměleckého řezbáře, rodáka z Petrovic u Karviné Stanislava Zormana proběhne ve středu 7. května v 17 hodin ve výstavní síni předzámčí sousedící v zámeckém areálu s informačním centrem Bazilika. Zájemci mohou výstavu navštívit do 29. června letošního roku.
Stanislav Zorman na výstavě představí nejen své plastiky, ale i reliéfy tvořené vlastní originální technikou, kterou nazval naturbláží. Jedná se o spojení prvků reliéfu a asambláže, při čemž používá pouze přírodní materiály, tedy dřevo, kámen, písek, lněné plátno a jiné. Na této technice stále pracuje.

"Čím více se snažím přírodě porozumět, tím více mě fascinuje tajemství její dokonalosti. Tu se pak pokouším přenést do svých prací, svých duchovních koláží," vysvětluje Zorman.

Kromě své tvorby organizuje sochařsko-malířská sympozia, od roku 2002 každoročně v lázních Lúčky na Slovensku, 15 x pro nemocnici Třinec - Sosna, v roce 2005 pro nemocnici Třinec polesí a lázně Bardějov na Slovensku, v letech 2011 ? 2013 sochařská sympozia pro nemocnici v Havířově. Všechna tato sympozia byla v rámci art-terapie.
VSTUP ZDARMA

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



31,895160675049