TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Třebíčský deník - zprávy

Z regionu

Třebíčský deník - zprávy Zdroj: Třebíčský deník - zprávy |

Pátá nemoc na vzestupu. Děti letos na Vysočině trápí infekce s vyrážkou

25. 4. 2024 | Hygienici na Vysočině sledují letos na jaře u dětí a mladistvých nárůst počtu případů páté a šesté nemoci. Stejně jako syndromu ruka, noha, ústa. Jen za první měsíce letošního roku je případů dvakrát více než za celý loňský rok.

VIDEO: Jednou skautem, vždycky skautem. Ukazuje to výstava na zámku v Třebíči

25. 4. 2024 | Muzeum Vysočiny Třebíč ve středu slavnostně otevřelo výstavu S lilií a bez lilie. Ta mapuje sto let skautingu v Třebíči.

Výluka začíná, vjezd zakázán. Cestující zaskočila značka u nádraží v Náměšti

25. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Značně komplikované je nyní parkování u železniční stanice v Náměšti nad Oslavou. Přímo u něj je plocha, kde lidé dříve nechávali auta a dále pokračovali vlakem. U ní se však náhle objevila značka Zákaz vjezdu. A to v době, kdy začíná velká výluka na Brno.

Vojákům z Náměště pomáhali Ondřej Synek a Jakub Holuša udržet fyzičku

24. 4. 2024 | Trénink s trojnásobným olympijským vítězem Ondřejem Synkem a medailistou z mistrovství světa Jakubem Holušou si vyzkoušeli vojáci z 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou.

Při dlouhé výluce na Brno pojedou některé vlaky v jiných časech

24. 4. 2024 | Téměř osmiměsíční výluka na Brno začne v úterý 30. dubna. Kromě nutnosti přesedat na autobus, se změny dotknou také časů odjezdů a příjezdů některých vlaků.

Další opravený dům v židovské čtvrti: Rabinát v Třebíči se otevře veřejnosti

24. 4. 2024 | Dům rabína v třebíčské židovské čtvrti byl zcela zrekonstruován. Vznikly v něm společenské prostory a dva byty. Návštěvníci si jej budou moci celý poprvé a naposledy prohlédnout o víkendu 27. a 28. dubna.

Další rekord v Jaderné elektrárně Dukovany. Pomohlo i chladné počasí

23. 4. 2024 | Další historický milník zaznamenali v těchto dnech v Jaderné elektrárně Dukovany. Rekord opět překonal třetí reaktorový blok, na kterém energetici poprvé v historii dosáhli výkonu 513 Mwe.

Smrt ročního chlapečka z Vysočiny. Zabila ho infekce meningokokem

23. 4. 2024 | Devatenáctiměsíční chlapeček z Vysočiny zemřel poté, co se nakazil meningokokovou infekcí. K úmrtí malého dítěte došlo na konci března. Informaci přinesly Novinky.cz.

Nové ordinace v Třebíči se odsouvají. O pozemek se uchází další zájemce

23. 4. 2024 | Poněkud překvapivý vývoj má vyjednávání o pozemcích v blízkosti třebíčské Polikliniky Vltavínská, kde měla v budoucnu vzniknout další budova s ordinacemi. Radnice předpokládala, že pozemky se žadatelem smění za jiné, které jsou v ulici Na Klinkách, kde město již nyní vlastní skladovací prostory. Ty chtěla rozšířit právě díky směně, kterou mělo potvrdit zastupitelstvo města. To ji však vůbec neprojednávalo. ...

Turista s nakažlivou nemocí: hasiči, zdravotníci i hygienici cvičili v Třebíči

23. 4. 2024 | /FOTO/ Do ordinace praktického lékaře přišel pacient, který se nedávno vrátil z exotické dovolené. Trpěl vysokými horečkami. Takový byl začátek scénáře cvičení na centrální hasičské stanici v Třebíči.

Na Vysočině má sněžit: meteorolog varuje před pády stromů

23. 4. 2024 | V první polovině dubna teploty na Vysočině lámaly rekordy, když dosahovaly bezmála třiceti stupňů. V posledních dnech naopak ranní teploty spadly pod nulu. Nyní se má přidat i sněžení.

Dlouhá výluka na Brno: autobusy nahradí vlaky na téměř osm měsíců

23. 4. 2024 | Komplikace čekají na cestující, kteří pojedou vlakem do Brna. V Náměšti nebo Rapoticích budou muset přestoupit na autobus náhradní dopravy. Úsek do Střelic čeká oprava a modernizace. Výluka na železniční trati potrvá sedm a půl měsíce.

Den Země v Třebíči: Svoz odpadků jako práce snů, ale maminka ji zatrhla

22. 4. 2024 | Před popelářským vozem stojí chumel dětí a s úsměvy pozoruje muže, který radostně kyne rukou všem kolem. „Váš oblíbený pan asistent na popelářském autě při povolání snů,“ zvěstuje svým posluchačům ze stupačky kukavozu. „Ale maminka mu to zatrhla. Bohužel,“ dodává naoko smutně Petr Busínský, který pracuje na třebíčské základní škole Cyrilometodějská coby asistent pedagoga.

S lilií i bez lilie. Výstava v muzeu připomene sto let skautingu v Třebíči

22. 4. 2024 | Na den svatého Jiří, patrona skautů a skautek, připravilo Muzeum Vysočiny Třebíč zajímavou výstavu. Ta mapuje stoletou historii třebíčského skautingu. Slavnostní zahájení bude ve středu.

Třebíčské Podklášteří projde velkou obnovou. Město chystá projekt za miliony

22. 4. 2024 | Čtvrť Podklášteří v Třebíči se chystá na velkou proměnu. Město plánuje rozsáhlou revitalizaci čtvrti, která zahrne opravy silnic, chodníků a inženýrských sítí. Jedná se ale o natolik rozlehlé území, že jen projektová dokumentace vyjde na několik milionů korun.

Opravy silnic na Třebíčsku: krajští silničáři opraví 29 kilometrů a řadu mostů

22. 4. 2024 | Silničáři z Krajské správy a údržby silnic na Vysočině (KSÚSV) opraví letos na Třebíčsku devětadvacet kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Zrekonstruují také čtyři mosty a na sedmi provedou rozsáhlou údržbu.

Jarmark v Bransouzích byl malý, ale hezký. Ten příští bude v Koutech

21. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Čokolády, sýry, mýdla, košíky, ale třeba i skutečný flašinet s opičkou hrající třeba kankán. Jarmark, který se konal v neděli jednadvacátého dubna v Bransouzích na Třebíčsku, byl sice malý, ale zájemci v něm našli vše potřebné. „Je malý, ale hezký. Manželovi jsem zde koupila klobásu, sobě koření a vnoučatům čokoládu a větrník na zahrádku,“ zhodnotila Anežka Novotná, která na jarmark dorazila až z Třebíče. ...

Další mrazivé ráno na Vysočině: pod nulou bylo i v Třebíči a Dukovanech

21. 4. 2024 | Probuzení do dalšího mrazivého rána mají za sebou lidé na Vysočině. Teploty se v neděli na některých místech klesly pod tři stupně mrazu. Výstraha meteorologů před mrazem ve vegetačním období bude platit na Vysočině i příští týden.

Dobroty mezi kapkami deště. Kulinářskému festivalu v Třebíči nepřálo počasí

21. 4. 2024 | V Třebíči se konal historicky první Street Food Festival. I přes nepřízeň počasí si jej lidé užívali. Na výběr měli z padesáti stánků, které nabízely pochutiny z celého světa.

Konec éry lyžování na Třebíčsku. Areál Jalovec u Číchova přijde o své vleky

21. 4. 2024 | Z lyžařského střediska Jalovec na Třebíčsku zmizí vleky. Sjezdovka tak zcela osiří. Na osudu areálu se podepsaly nejen stále teplejší zimy, ale také uzavřená restaurace. Za posledních několik let se značně proměnilo i okolí areálu.



Zpravodajství TřebíčDnes.cz

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Primárním cílem je využití potenciálu Kraje Vysočina a přilákání filmových štábů do regionu, s čímž ...

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl výkon 513 MW, poprvé v historii

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku - špičkově až 513 MWe. Právě třetí výrobní blok ze čtyř duk ...

Kraj Vysočina začal s výstavbou Společného depozitáře v Pelhřimově

Velká část cenných archeologických nálezů a historických artefaktů z Vysočiny bude v budoucnu uložena na jednom místě, ve Společném depozitáři v Pelhř ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...



Pátek 26.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes